Már nemcsak kombiként kapható a plug-in hibrid Megane

A tavalyi év legelején a Renault bevezette kínálatába az E-TECH Hybrid és Plug-in Hybrid hajtásrendszert, aminek köszönhetően több modellje is megjelenhetett hibrid, valamint konnektorról tölthető hibrid változatban. Ekkor mutatkozott be a kívül-belül megújított Renault Megane is töltőcsatlakozóval az oldalán, ám az 1995-ös piaci forgalmazása óta világszerte közel 7 millió példányban eladott modell az elmúlt bő egy évben csupán a kombi karosszériát kereső vásárlóknak kínált zéró emissziós kilométereket. Ma viszont megjelent a Megane E-TECH Plug-in Hybrid ferdehátú kivitele is.

A 160 lóerős plug-in hibrid rendszerben az 1,6 literes benzinmotor mellett két villanymotor is helyet kapott, így minden alkalommal tisztán elektromos módban ébred fel az autó. A 9,8 kWh-s akkucsomag a kombinált WLTP ciklusban 50 kilométeres tiszta utazásra elegendő, de aki csak városban közlekedik, az ideális esetben akár 65 kilométert is ki tud csavarni a 400V-os feszültségen működő lítium-ion akkupakkból.

A ferdehátú Megane PHEV Franciaországban már rendelhető, induló ára bruttó 37.300 euró.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.