Még az idén Európába jön a kínai Aiways második villanyautója

Megmutatta második tisztán elektromos modelljének végleges változatát az Aiways, amely a 2020-as Genfi Autószalon idején prezentált U6 ion tanulmányból nevelkedve nőtt utcára engedhető villanyautóvá.

Az Aiways U6 megtartotta a tavalyi dizájn kifejezetten extrém elemeit, mint például a hatalmas hűtőrácsot, a fényszórók alatt elhelyezett sötétített paneleket, az elnyújtott kupés tetőt, valamint a markáns kerékíveket, ezek összességében azt a célt szolgálják, hogy az U5-ről ismert dizájnnyelvezetet megvadítsák, és a fiatalabb vásárlók számára is vonzóvá tegyék.

Egy kicsivel látványosabb az utastér átalakulása, hiszen az Aiways elhagyta a koncepcióba szerelt felül kivágott kormánykereket, és egy hagyományosabb formájút tett a helyére. Ezzel párhuzamosan eltűnt a kormány mögötti 7 hüvelykes kijelző, helyette egy aprócska digitális sáv mutatja a legfontosabb információkat, míg minden mást a hatalmas érintőkijelző intéz a középkonzolon. A legfőbb jellegzetesség azonban – a sci-fi filmek űrhajói által ihletett váltókar – megmaradt.

Az Aiways U6 az U5 MAS (More Adaptable Structure) padlólemezére épült, értékesítése még ebben az évben megkezdődik Kínában és Európában egyaránt az Aiways tervei szerint. A cég első villanyautója, az U5 először egy korzikai autókölcsönző flotta részeként érkezett Európába, de már egy ideje meg is lehet vásárolni bizonyos piacokon, például Németországban, Franciaországban, és Hollandiában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.