Méretes luxusszedán lesz a Genesis első európai villanyautója

A Hyundai prémium márkája, a Genesis, egy Frankfurtban megtartott, online közvetített sajtóeseményen ismertette ma a cég európai terveit. Az idén 6 éves gyártó nyáron kezdi meg az európai terjeszkedését. Az első három európai ország, ahol megjelennek a Genesis modelljei, Németország, Svájc, valamint az Egyesült Királyság. Az autók online is megvásárolhatók lesznek, de Londonban, Münchenben és Zürichben bemutatótermeket is nyitnak.

Először a két legnagyobb modell, a G80 szedán és a GV80 SUV lesz elérhető, melyeket hamarosan követ a G70 és GV70 modell. A G80 a múlt hónapban a Sanghaji Autószalonon bemutatott tisztán elektromos változata, azaz a G80e forgalmazása is megkezdődik Európában, így ez lesz a koreai luxusmárka első villanyautója az öreg kontinensen.

Az ígéretek szerint egy éven belül két további akkumulátoros elektromos autó is eljön majd Európába, melyek egyike szintén a Hyundai csoport dedikált elektromos platformjára, az e-GMP-re épül. Mivel hagyományos hajtással a GV70 érkezik az első évben Európába, így vélhetően ennek az elektromos változata, a GV70e lesz az e-GMP padlólemezre érkező második modell.

EZT OLVASTAD MÁR?  Elektromos Konákat hív vissza a Hyundai

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.