Nyáron már az utakon lesz a Ford elektromos furgonja

Hamarosan megkezdődik a 100%-ban elektromos meghajtású E-Transit haszongépjárművek éles tesztelése az európai partnereknél – jelentette be a Ford. A villanyautó első példányai várhatóan a nyáron érkeznek a kontinens útjaira, és kezdik meg szolgálatukat Németországban, Norvégiában, és az Egyesült Királyságban.

Azt nem árulta el az amerikai autógyártó, hogy mely vállalatok flottája veszi magához az elektromos Transit furgonokat, de az kiderült a közleményből, hogy több tevékenységben is próbára teszik a járműveket, beleértve a postaszolgálatot, a házhoz szállítást, a szupermarketek áruellátását, valamint a közművek szolgáltatásait. Ennek megfelelően pedig többféle kialakításban és felszereléssel is szolgálatba állnak a prototípusok. A dobozos forma mellett alvázkabinos változat is épül, és olyan is lesz, melynek rakterét fagyasztóvá alakítják. A tesztidőszak alatt a mérnökök folyamatosan gyűjtik az adatokat, amelyeket az autó digitális képességeinek és hajtásláncának fejlesztéséhez használnak fel.

Az E-Transit teljesítménye közel 200 kW, hatótávolsága pedig legfeljebb 350 km körül alakul a WLTP szerint. Európai forgalmazása 2022 tavaszára várható, az ára viszont egyelőre csak az Egyesült Államokban ismert, ahol 43.295 dollárról indul.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.