Saját dedikált villanyautója lesz az Ubernek

A tervek szerint 2023 harmadik negyedévében kezdődne meg a sorozatgyártása annak a kezdetektől fogva tisztán elektromosnak fejlesztett autónak, amely az Uber és az Arrival partnerségéből valósul meg a megfizethető utazásmegosztás érdekében. Az úgynevezett Arrival Car a Hyundai Motor Company által is támogatott brit start-up Small Vehicle Platformjára épül, és végső kialakítása Uber-sofőrök bevonásával történik a maximális kényelem és biztonság elérése érdekében. A közös villanyautót először idén év vége felé láthatjuk majd egyelőre tanulmány formájában.

Az Arrival eddig beharangozott portfóliója a városok zéró kibocsátású közlekedését hivatott biztosítani: a Bus a közösségi mobilitáshoz kínál tiszta megoldást, a Van pedig az utolsó kilométeres szállítás károsanyag-kibocsátását szüntetné meg. Egyre népszerűbbek azonban a városlakók körében az autómegosztó és utazásmegosztó szolgáltatások, amelyek egyik élenjáró szereplője az Uber. A vállalat 2025-re kizárólag tisztán elektromosan működne Londonban, 2030-ra pedig egész Európában és Észak-Amerikában erre a technológiára váltana.

Az Arrival igazgatója elmondta: „Biztosak vagyunk abban, hogy az utazásmegosztó járművek villamosítása óriási hatással lesz a városokra, és szívesen támogatjuk a járművezetőket, akik átélik ezt az átmenetet. Az Arrival Cart a járművezetők igényeinek megfelelően alakítják ki, hogy megfizethető, tartós, és kívánatos járművet hozzanak létre. Nagyszerű partnerséget folytatunk a UPS-szel a kategóriájában legjobb elektromos szállítójármű létrehozása érdekében, és reméljük, hogy ezt a sikert megismételhetjük az Uberrel, mivel a lehető legjobb terméket fejlesztjük az utazásmegosztáshoz, amely pozitív hatással lesz az utasok élményeire, és a sofőr egészségére, biztonságára, és pénzügyeire.”

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.