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
auto
2024. 04. 26. péntek

Az MVM Next veszi át az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatását

energia

Szeptember 1-jétől az MVM Next veszi át az egyetemes áramszolgáltatást az ELMŰ-ÉMÁSZ szolgáltatási területén. A zömében lakossági ügyfelek számára ez annyit jelent, hogy ősztől egy másik cégtől kapják majd a villanyszámlát. Az átállás miatt augusztus 31-i dátummal kapnak majd egy végszámlát a fogyasztók, amit természetesen még az ELMŰ-ÉMÁSZ felé kell kiegyenlíteni, akkor is, ha a számlát már szeptemberben kapják kézhez.

A cég arra kéri ügyfeleit, hogy a minél pontosabb elszámolás érdekében augusztusban a megszokott módon adják majd meg mérőállásukat és felhívja a figyelmet arra is, hogy a szolgáltatóváltás miatt megváltoznak az ügyfélszolgálati elérhetőségek, valamint több fontos változásra is érdemes felkészülni az ügyfeleknek.

Augusztus 1-től 99 Ft/kWh a töltési díj az ELMÜ-ÉMÁSZ töltőin

Aki jelenleg részszámla alapú elszámolást vesz igénybe és havi átalányt fizet, annak nincs teendője, aki viszont havonta diktálja a villanyóra állását a szolgáltatónak, annak figyelnie kell, mert megváltoznak az ügyfélkapcsolati elérhetőségek. A számlájukat csoportos beszedési megbízással fizető ügyfelek számára a bankok központilag módosítják a kedvezményezettet az új szolgáltatóra, az egyedi átutalást választóknak viszont figyelniük kell majd, hogy az MVM Nexttől érkező áramszámlák fejlécében lévő új bankszámlaszámra fizessenek. Az előre fizetős mérők feltöltése szeptember 1-jén az éjszakai és a kora reggeli órákban szünetelni fog.

Az online számlafizetésnél a Simple Pay rendszerben megszűnik az ismétlődő fizetés jelenlegi beállítása, az online bankkártyás fizetés pedig egy másik banki felületen lesz elérhető. Ha valaki eddig elektronikus úton kapta számláit, továbbra is elektronikus formában tudja megtekinteni azokat szeptember 1-től az MVM Next online ügyfélszolgálatán (https://ker.mvmnext.hu). Az ELMŰ-ÉMÁSZ által kiállított eddigi számlákat és a közeljövőben érkező végszámlát a jelenlegi online ügyfélszolgálaton lehet elérni és befizetni (https://ker.elmuemasz.hu).

Szeptembertől az Android és iOS platformon egyaránt elérhető MVM Next EnergiApp mobilapplikációt használhatják majd a korábbi ELMŰ-ÉMÁSZ-ügyfelek az áramügyek intézésére.

A villamosenergia-hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az ELMŰ Hálózati Kft. lesz, amely az E.ON Hungária Csoport tagja. Az ÉMÁSZ Hálózati Kft. jelenlegi szolgáltatási területén, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, illetve Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye egyes részein az MVM Émász Áramhálózati Kft. lesz az áramhálózat fenntartója.

Bréking! Egyelőre marad a szaldó a támogatott napelemes rendszereknél is

Olvasóink körében felülreprezentált a napelem (HMKE) tulajdonosok aránya, számukra fontos részlet, hogy a becsült mérőállás megállapítása az előző tényfogyasztások alapján történik. Ha nem áll rendelkezésre leolvasott adat, akkor mindkét számlálóra (vételezés és visszatáplálás) becsléssel történik a mérőállás megállapítása. Mivel a végszámla miatt egy plusz elszámolószámla készül, előfordulhat, hogy az éves szaldóelszámolásnál egyedi esetekben eltérés mutatkozik majd.

Az érintett ügyfelek további részleteket az elmuemasz.hu/szolgaltatovaltas valamint a szolgaltatovaltas.mvmnext.hu/elmuemasz honlapokon találhatnak.

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.