A Fordnál tudják, hogy mindig is benzinszagú akartál lenni

Vannak akiknek nagyon hiányzik a villanyautókból a benzinmotor hangja. Én nem tartozom közéjük, de valahol értem, el tudom fogadni, hogy pumpálja az ember adrenalin szintjét felfelé, ahogy egyre hangosabban és hangosabban ordít a motor. De megmondom őszintén, olyannal még nem találkoztam, aki benzinszagú akart volna lenni.

Nem tréfa

Csatlakozom azokhoz a nemzetközi oldalakhoz akik a hír hallatán valami átverésre, médiahackre gyanakodtak, mert elsőre tényleg nehéz elhinni, hogy a Ford ezt nem valami tréfának szánja.

Forrás: Ford

Az amerikai autógyár egy saját felmérésére hivatkozik sajtóközleményében, amely szerint a megkérdezettek 70%-a hiányolná a villanyautóból a benzin illatát. Az adataik szerint a benzinszag a régi könyvek illatához hasonlóan magas pontszámot ér el, népszerűbb mint a bor, vagy a sajt illata. (Ezen a ponton felmerül a gyanú, hogy valami marketing cég a Forddal űzött csúnya tréfát, mivel azt is nehéz elhinni, hogy valaki könyv, bor, vagy sajt illatú szeretne lenni).

Hogy a villany Mustangra váltók ne búslakodjanak, az amerikai vállalat most új parfümmel állt elő. A Mach-Eau névre keresztelt termék, amely a leírás szerint ötvözi a füstös benzingőzt, az égett gumi illatával és van benne valami állatias. A high-end parfüm alkotóelemei között vannak olyan anyagok is mint a benzalhid, ami az újautók belsejének mandulaszerű illatáért felelős, de megtalálható a p-krezol is, ami a gumiszagot okozza. Emellett adtak hozzá kék gyömbért, levendulát, gólyaorr-virágot, és szantálfát is.

Forrás: Ford

A viccelődést félretéve, hogy valami jót is mondjunk, ötletes a parfüm üvegcséje, amely egy benzinkút töltőoszlopát idézi – a hatást felerősíti a benzin színére emlékeztető árnyalat, amit magának a folyadéknak adtak.

A parfüm persze nem került kereskedelmi forgalomba, a Ford mindössze az elektromobilitással kapcsolatos tévhitek eloszlatását segítendő vitte el az egyik legismertebb brit autós eseményre, a Goodwood Fesstival of Speedre.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.