Több milliárdból fejlesztik az Audi győri gyárát

Több milliárd forint értékű beruházással újítja meg győri létesítményének műszaki fejlesztési részlegét az Audi a következő két év során. A projekt fókuszában egy villanymotorok és elektromos hajtásláncok fejlesztésére alkalmas tesztpad beszerzése áll, miközben a meglévő próbapadokat is átalakítják hibridek, és a jövő elektromos hajtásláncainak tesztelésére. A győri Audi-gyár digitális megoldásainak tárháza – beleértve a digitális tervezéshez, és a digitális járműszimulációhoz szükséges berendezéseket – szintén bővülni fog.

„A 20. születésnapját idén ünneplő műszaki fejlesztési egységünk az AUDI AG harmadik legnagyobb fejlesztési központja, továbbá a szimuláció, valamint az akusztikai és erősségi elemzések tesztelésének kompetencia-központja. A beruházásnak köszönhetően tovább erősíthetjük e-tesztelési kompetenciáinkat, és ezáltal felkészíthetjük a műszaki fejlesztést az elektromobilitás korszakára. Járműhajtás-fejlesztési részlegünk magasan képzett munkatársai képesek tesztelni az Audi Hungariánál a Volkswagen Csoporton belül gyártott összes hajtást, magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtva az egész konszern számára” – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Győrben készítik az Audi e-tron quattro elektromos hajtóművét 2018 óta, idén februárban pedig megkezdődtek az előkészületek a PPE-padlólemezes modellek villanymotorjának gyártásához is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.