Főoldal » elektromos autó » Két új XPeng érkezik Európába

Két új XPeng érkezik Európába

A kínai autógyártó tavaly már egyszer megpróbálta meghódítani Európát, de a siker akkor elmaradt.

Február 3-án újra nekiveselkednek.

Két új modellel készülnek

Az Xpeng tavaly már megkezdte a G3 SUV, a P7 szedán és kistestvére a P5 forgalmazását Norvégiában, majd később még három másik európai országban, de a rendelések állítólag elmaradtak a várakozásoktól. Hogy ez nem csak valami gonosz pletyka, azt az is bizonyítja, hogy tavaly júniusban végül le is állították a P5 értékesítését, a hivatalos magyarázat szerint azért, hogy helyette a P7-re koncentráljanak.

A vállalat most arra készül, hogy február harmadikán két újabb modellt hozzon el a kontinensre, de azt egyelőre nem árulták el, hogy ezek melyek lehetnek. Kicsit építik még a hype-ot a bejelentés körül. A CnEVPost szerint azonban a figyelemfelkeltő sziluettek alapján valószínűleg az egyik a G9 SUV lesz, amelyről már mi is írtunk korábban, mivel az autó prototípusa tavaly képes volt 440 kW csúcsteljesítménnyel tölteni, ami elég volt ahhoz, hogy

öt perc alatt 200 kilométer fölé növelje a hatótávot.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az autókkal együtt az S4 jelzésű 480 kilowattos villámtöltők is megjelennek-e Európában.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.