Főoldal » elektromos autó » Autópályán esett le a vadiúj Tesla kormánya

Autópályán esett le a vadiúj Tesla kormánya

Elon Musk régóta ígéri a teljes önvezetést, melyhez előbb-utóbb nem lesz szükség kormánykerékre az autóban. Az alábbi történet főszereplője, egy Tesla Model Y sajnos nem a jó értelemben előzte meg korát. A tulajdonos elmondása szerint autópályán, menet közben esett le a Tesla kormánya.

A Twitteren megosztott információk alapján az autót csupán egy hete vették át, és máris balesetveszélyes helyzetbe kerültek, mikor az egész család az autóban utazott, és az autó kormánykereke a vezető kezében maradt. Szerencséjük volt, mivel nem jött utánuk másik jármű, így sikerült lehúzódni és megállni az autóval.

A rendőrségi helyszínelést követően az autót egy szervizbe vontatták. Az esetről a tulajdonos megosztotta a szervizzel való kommunikációját is, amelyben az autó visszavásárlását kérte, mire a szerviz azt válaszolta, hogy nem illetékesek ebben az ügyben.

Az autót természetesen megjavították, amiért először 100 dollárt számláztak, ezt azonban az információk szerint később elengedték, miután a tulajdonos hangot adott felháborodásának, hogy neki kellene fizetni egy életveszélyes gyártási hiba javításáért.

Címlapkép forrása: Twitter

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.