Főoldal » üzlet » Csődöt jelentett a Lightyear gyártója

Csődöt jelentett a Lightyear gyártója

A Lightyear napelemes autók fejlesztője bejelentette, hogy az autók gyártásáért felelős Atlas Technologies BV céget fizetésképtelennek nyilvánította a holland bíróság. A csődvédelmi eljárás megindítását egy hete, január 23-án jelentette be a startup.

A szomorú fordulat alig egy hónappal a Lightyear 0 modell sorozatgyártásának 2022 decemberi megkezdése után következett be gyakorlatilag egyetlen példányt sem szállítottak ki a 250.000 dollárba kerülő modellből.

A cég nemrégiben már bejelentette, hogy 6 hét után leállítják a Lightyear 0 sorozatgyártását, akkor a döntést azonban azzal indokolták, hogy a lényegesen olcsóbb, szintén napelemes elektromos autóra, a Lightyear 2 modellre kívánnak összpontosítani, amely a korábbi tervek szerint 2025-ben kerülne piacra körülbelül 40.000 dollár alatti áron.

 

Az események tükrében a napelemes autók jövője enyhén szólva bizonytalanná vált, melyet megerősít a Lightyear PR menedzserének Linkedin posztja is, amelyben állása elvesztéséről panaszkodik.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.