Kellemes ünnepeket!

Budapestnek immár második éve van egy különleges ékköve, ami télen korai sötétedés és az állandósult forgalmi dugók közepette mosolyt csal mindenki arcára. Az apró LED-ek százaival feldíszített Nissan LEAF taxi bárhol jelenjen is meg, turisták ovációja fogadja és pillanatok alatt a figyelem középpontjába kerül. Villanyautósok Közösségének egyik aktív tagja Zerkovitz Tamás egy bő napot szánt rá, hogy a több tíz méter fényfüzért a megfelelő módon elhelyezze a sárgára fóliázott karosszérián. A szivargyújtóról üzemelő külső világítás áramfogyasztása nem, de a megváltozott légellenállás észrevehetően csökkenti ugyan a télen amúgy is szűkös hatótávot, de Tamás úgy látja, hogy a mosolygós, boldog utasért ez egy könnyen bevállalható kompromisszum.

Szeretnék az alábbi videóval minden villanyautósnak, illetve a villanyautózás iránt érdeklődő olvasónknak kellemes karácsonyt és békés boldog új évet kívánni. Köszönjük Thuma Gábornak és Zerkovitz Tamásnak a látványos videót!

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.