Videó: Így gyorsulja le a Porsche Taycan a 2017-es Tesla Model S-t

Nem mintha nagyon sok fosszilis kenőanyagot kellene öntenünk erre a tűzre, hogy beinduljon a rajongótáborok hitvitája, de ha egyszer valaki csinál egy Taycan kontra Model S gyorsulási illetve akadálypálya videót, akkor nem mehetünk el mellette szó nélkül.

A német Vox tévécsatorna Auto Mobil magazinjának tesztjéhez azért a korrektség kedvéért jegyezzük meg, hogy az épp csak gyártásba kerülő Porschét egy 2017-es tervezésű, előző generációs Teslával mérték össze. Az idén májusban megjelent Raven revízió új futóművet, fejlettebb légrugókat, jobb és hatékonyabb első motort kapott és a hajtáslánc hűtésén is javítottak. Hogy a videón látható S még nem az újak közül való azt az autó faráról tudjuk, mivel ezeken már nem lenne bal oldalt „Model S” felirat és a jobb hátsó „P100D” szöveget a „Dual Motor” váltotta – a performance verzióban egy piros aláhúzással. A videón lévő kocsi viszont még a korábbi emblémákkal van felszerelve.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.