Főoldal » elektromos autó » Itt az olcsóbb Porsche Taycan

Itt az olcsóbb Porsche Taycan

Amikor a Porsche szeptemberben bemutatta a Taycant, sokan meglepődtek a csillagászati 150 ezer illetve 185 ezer eurós áron. A félreértésre talán az adhat okot, hogy a német cég az autót korábban ennek kevesebb mint a feléért ígérte. Most egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez az árhoz.

4S

A szeptemberben bemutatott Porsche Taycan Turbo, illetve Turbo S jelzéssel debütált, ami a két legerősebb változatot jelentette. Előbbi 750 lóerős és 2,8 alatt gyorsul százra, utóbbi „csak” 3,2 alatt éri el ezt a sebességet. A WLTP szerinti hatótáv 412 illetve 450 kilométer, az ár pedig a fent említett összeg, ami forintra számolva 50-60 millió.

A most bemutatott két új változat a közepes teljesítményű modelleket hozta el. A 4S kapható a Turbo/Turbo S 93 kWh-s „performance battery plus” akkumulátorával is és ekkor 570 lóerős, a WLTP hatótáv pedig 463km. Az autó 4 másodperc alatt van százon, az ára pedig 112 ezer euró, azaz 37 millió forint.

A legolcsóbb változat egy kisebb 79 kWh-ás „performance battery” aksit kapott és ezzel 530 lóerővel rendelkezik, a hatótáv pedig 407 km. A kisebb aksinak a töltési csúcsteljesítménye is szerényebb – 270 kW helyett 225 kW. Ennek megfelelően viszont az autó ára is kedvezőbb, „mindössze” 105 ezer euró, tehát 35 millió forint. Csak, hogy ne csalódjanak a magyar vásárlók a kasszánál, ezek német árak, 19 százalékos áfával.

Az autók 2020 januárjától rendelhetőek Európában.

Persze még a fenti jóárasított modellek is elmaradnak az eredetileg ígért a Cayenne és a Panamera közötti árfekvéstől – ez 76-97 ezer euró közötti árat, azaz potom 25-32 millió forintot jelentene. Jó hír azonban, hogy később még várható két alapmodell is amik lehet, hogy már megközelítik ezt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.