Dögös prototípusokkal tért vissza a Tesla a Nürburgringre

Megígérték, betartották – visszatért a Tesla a Nürburgringre. Szeptemberben sokat foglalkoztunk a kaliforniai gyár németországi tesztjeivel. Akkor futottak egy-két nem hivatalos, de meglepően jó időt a híres német versenypályán, azonban a hónap közepén visszamentek Amerikába, kicsit tovább reszelni a prototípusokon. Azt ígérték, októberben visszatérnek és ez így is történt, mégpedig nem is akárhogyan. Két vadiúj prototípust hoztak.

tesla model s plaid
Forrás: InsideEVs

Az InsideEVs birtokába jutott friss felvételeken ismét egy piros és egy kék Model S látható, de látványosan különböznek a korábbi Plaid prototípusoktól.

tesla model s plaid
Forrás: InsideEVs

A kék autóról csak elölről és oldalról vannak képeink, de így is szembeötlő a masszív hátsó diffúzor.

tesla model s plaid
Forrás: InsideEVs

Mindkét kocsi sokkal mélyebbre lett ültetve mint korábban.

tesla model s plaid
Forrás: InsideEVs

A kerékjáratok talán még egy hajszállal szélesebbek lettek – ez a speciális gumik miatt szükséges, hiszen a szabályok szerint a kerék nem lóghat ki a karosszériából. Márpedig a versenypályára az utcainál szélesebb felnik és gumik szükségesek. Az autó első lökhárítóján található légbeömlők továbbra is jóval nagyobbak mint a jelenlegi Raven verzión.

tesla model s plaid
Forrás: InsideEVs

Abban mindkét kocsi megegyezik, hogy az első kerekek mögé került egy-egy légkiömlő. Az új, nagyobb hátsó spoiler még mindig kicsit sufnituningos megoldásnak tűnik az extra, ragasztott, átlátszó felülettel.

tesla model s plaid
Forrás: InsideEVs

Egyelőre semmi egyéb információ nem áll rendelkezésre, de ha szerencsések vagyunk előbb utóbb megint elkezdenek szivárogni a köridők.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.