Teljesítményadatok és várható ár érkezett a Porsche Mission E-hez

A Porsche legelső teljesen elektromos autója, a Mission E már hosszú ideje fejlesztés alatt áll, de ahogy közeledünk a 2019-es hivatalos megjelenéséhez, egyre több információ és lesifotó szivárog ki az autóról, és egyre bizonyosabbá válik, hogy valóban piacra is fog kerülni a sportkocsi. Legutóbb az Automobile Magazine írt egy összefoglalót az elektromos Porschéról, miután a gyártó meghívta egy tesztvezetésre a Weissach pályára. A teszten többek között a várható teljesítményről és az indulóárról is elszórtak apró információmorzsákat.

Forrás: Automobile Magazine

Bár hivatalosan még nem erősítette meg a gyártó, a Mission E várhatóan három teljesítményszinttel is elérhető lesz. Az alapkivitel 402, a közepesen erős változat 536, a legerősebb verzió pedig 670 lóerős lehet majd. Az első kerekeket hajtó villanymotor minden esetben 215 lóerős lesz közel 300 Nm-es nyomatékkal, mely egy rövid ideig 440-re is felpöröghet. Gyorsulásban már az alapmodell sem lesz gyenge, alig 3 másodpercre lesz szüksége, hogy felgyorsuljon 100 km/h-ra, a végsebessége pedig 250 km/h körül mozog. Alapvetően összkerékmeghajtással érkeznek az autók, a tervek szerint azonban készülhet hátsókerék-meghajtású verzió is a jövőben. Az összefoglalóban továbbá az is olvasható, hogy a valós hatótáv elérheti a 480 kilométert is, annak ellenére, hogy a gyártó korábbi bejelentései alapján a NEDC hatótáv lenne 496 kilométer, ami a valóságban általában alig 400 km. Mivel a Mission E köztudottan a Tesla Model S-sel kíván vetekedni, talán a Porsche felismerte, hogy ha két év múlva is versenyképes szeretne maradni, érdemes kicsit növelni az egy töltéssel megtehető távolságon.

Forrás: Automobile Magazine

Ami az árat illeti, várhatóan a Cayenne és a Panamera modellek között, és a legolcsóbb Tesla Model S ára körüli pénzösszegre számíthatunk, azaz nagyjából 75 000 dollárt (19,6 millió forintot) kell majd fizetni az alapmodellért. Azt egyelőre nem tudni, hogy a nagyobb teljesítményű változatok mennyibe fognak kerülni.

Forrás: Automobile Magazine
Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.