Főoldal » elektromos autó » Megduplázza az e-Golf gyártását a Volkswagen

Megduplázza az e-Golf gyártását a Volkswagen

2018 márciusától megduplázott kapacitással, napi 35 járműről fokozatosan 70-re fog nőni a drezdai Transparent Factory-ből kiguruló e-Golfok száma – olvasható a Volkswagen által kiadott decemberi sajtóközleményben. Hogy mindez lehetővé váljon, a gyártás két műszakban fog zajlani a mostani egy helyett.

A termelés felgyorsítását a VW azzal magyarázza, hogy igyekszik kielégíteni az egyre növekvő keresletet a villanyautók iránt Európában, de főként Németországban, ahol jelenleg a dízelbotrány következtében javában zajlik a kiemelkedően szennyező autók leselejtezése. Azok a tulajdonosok, akik megszabadulnak régi dízelautójuktól, jelentős mértékű árengedményekre és gazdasági ösztönzőkre számíthatnak egy új, környezetkímélőbb kocsi vásárlásakor. A gyártó szerint a programban résztvevők körülbelül 8%-a dönt elektromos autó beszerzése mellett.

A Volkswagen e-Golf jelenlegi formájában a tavaly novemberi Los Angeles-i Autószalonon debütált, amikor is a korábbi változatához képest egy kissé átalakított külsővel, és új, 35,8 kWh-s akkumulátorral mutatkozott. A gyártó szerint 300 kilométer is elérhető egyetlen töltéssel, a valóságban ez inkább 200 körüli, városi közlekedés esetén 240-250. Magyarországon körülbelül 12 millió forintos indulóáron lehet hozzájutni a kocsihoz állami támogatás nélkül.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.