Főoldal » események » Az év utolsó villanyautós találkozója

Az év utolsó villanyautós találkozója

Fergeteges hangulatú találkozón zárta az évet a Villanyautósok Közössége a Westend bevásárlóközpontban. A külső parkolóház A szintjén az eredetileg vártnál jóval több, összesen 30 autó zsúfolódott be az elektromos autó töltők körül lezárt helyre. De így sem fértünk el mindannyian, így az eseményen megjelenő villanyautósok egy részének már csak az elkerített helyszínen kívül jutott hely. A közösség tagjain kívül sok érdeklődő is eljött a találkozóra, ahol lehetőség nyílt minden felmerült kérdés megvitatására.

A találkozó egyik sztárja az az elektromos meghajtásra átalakított Trabant volt, ami nem csak hogy saját lábán érkezett vidékről, de a Westendben felszerelt nyilvános töltőről tölteni is tudott. A 8 évvel ezelőtt épített autóban még az eredeti lítium-ion akkumulátorok tárolják az energiát. A Westendig megtett bő 40 km-es úton egyébként csak félig merült le az akku, így a Trabi egy kis odafigyeléssel még 8 évesen és télen is képes közel 100 km megtételére egy töltéssel.

A Westend Bevásárlóközpontban ezen a szinten felszerelt 10 db 22 kW-os AC töltőnek köszönhetően a vidékről érkező tagok is fel tudták tölteni az autóikat a találkozó ideje alatt. A töltők a megfelelő kitáblázásnak és a létesítmény biztonsági szolgálatának köszönhetően az év többi napján is jól használhatók, hiszen nem foglalják el azokat jogosulatlanul nem elektromos autókkal. A Westend regisztráció után ráadásul napi 4 óra ingyenes parkolást is biztosít az elektromos autóval érkezők számára. Ezúton is köszönjük, hogy a helyszín térítésmentes biztosításával ez alkalommal is hozzájárultak a találkozó létrejöttéhez!

Töltőtelepítésekben gazdag, balesetmentes új évet kívánunk!

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Antalóczy Tibor

A Villanyautósok.hu alapírója és főszerkesztője, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.