Újra működik a városligeti ELMŰ töltő

Tavaly decemberben számoltunk be arról, hogy a Néprajzi Múzeum építése miatt megszüntették az Ötvenhatosok terén az időkerék mellett álló, egyébként nagyon népszerű elektromos autó töltőoszlopot. Akkor a projektet bemutató honlap a töltő áthelyezését 2018. első negyedévére ígérte a Robinson étteremmel szemben lévő parkolóba. A töltőáthelyezés március végéig ugyan nem sikerült, de a napokban végre használatba vehették az autósok a Szépművészeti Múzeum oldalában álló a régi-új oszlopot. A többi ELMŰ által üzemeltetett AC oszlophoz hasonlóan ez is 2×22 kW-os, és a Type2-es csatlakozókhoz az autósnak kell vinnie a kábelt. A töltő indításához az e-Charge applikációra van szükség, amin a töltő már az új helyen szerepel. (Ha nem jelenik meg azonnal, akkor érdemes a szűrőket változtatás nélkül elmenteni, hogy az applikáció frissítse a megjelenítést.)

A régi töltő bezárása és az új beüzemelése közt eltelt bő fél év jól mutatja, hogy mennyire túlbonyolított folyamat ma egy elektromos autó töltőoszlop felállítása. A helyszín kiválasztása után még legalább fél évnek kell eltelnie, mire minden engedély megszületik és effektíve el is készül a beruházás.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.