Videón a Tesla fremonti gyárának forgalma június utolsó hetében

Egy másfél perces time-lapse videó erejéig lehetőségünk adódik betekinteni a Tesla fremonti gyárának parkolójába a június utolsó hetében zajló nyüzsgés alatt, amikor is a gyártónak sikerült elérnie a kitűzött 5000-es heti darabszámot a Model 3 gyártásában. A felvételt azután tette közé a Tesla a közösségi oldalain, hogy a befektetők és az elemzők egy újabb támadást indítottak a kaliforniai vállalat ellen a siker hallatán, állítva, hogy az ötezres gyártási szám „tarthatatlan, mind fizikailag mind anyagilag”, ami csak a termelés visszaesését eredményezheti, de persze akadtak olyanok is, akik szerint Elon Musk csak blöfföl a Model 3 gyártási volumenét illetően, és valójában az áhított darabszám közelében sincs, s e negatív vélemények természetesen a tőzsdén is megtették hatásukat. Ember legyen a talpán, aki leszámolja, hogy hány kis Tesla érkezik a gyárból, majd tűnik el a kamera elől valamelyik trailer tetején, ám az vitathatatlan, hogy az autók folyamatosan váltják egymást, miután a trailerek szüntelenül ott teremnek, hogy elszállítsák a villanyautókat a megrendelőkhöz. A Tesla által közzétett hivatalos adatok szerint a második negyedév utolsó hetében közel 7000 autó készült el, amelyből nagyjából 5000 Model 3, a többi pedig Model S és Model X, ez pedig a kiszállításokat is felpörgette: június 30-án 11 166 Model 3, valamint 3892 Model S és Model X volt kiszállítás alatt.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.