Megszűnik a töltő az 56-osok terén

Olyan sok töltő van már Magyarországon, hogy szinte minden frissen beüzemelt töltőre jut egy bezárásról szóló hír is. Épp hogy csak elindultak tegnap az első Tesla Superchargerek, a budapesti 56-osok terén már el is kerítették, így mától (elvileg) nem használható az időkerék melletti elektromos autó töltő.

A teret sikerült már szinte teljesen kiüríteni.

A töltőt nem az ELMŰ szünteti meg, csak a területet zárták el a nyilvánosságtól az új Néprajzi Múzeum most kezdődő építkezése miatt. A töltő bezárást nem verték nagy dobra (hozzánk, villanyautósokhoz nem jutott el a híre), bár kétségtelen, hogy a Liget Budapest Projekt honlapján megemlítették: „A területen lévő elektromos töltőállomásokat áthelyezik az Gundel Károly körút Robinson Étteremhez eső részére, előreláthatólag a jövő év első negyedévében lesznek újra használhatóak.” Az építkezés várható időtartama 3 év, a tér alá épülő mélygarázsban a jogszabályi kötelezettség miatt valószínűleg több villanyautó töltő is fog üzemelni.

A területet őrző csapat ma még beengedte a villanyautókat a lezárt területre, de ez akár már holnaptól megszűnhet.

Nem ritkák sajnos idehaza az ilyen töltőbezárások. Néhány napja Veszprémben állította le az önkormányzat az egyébként működő villámtöltőt, kellemetlen helyzetbe hozva az átutazóban lévő és a töltőre joggal számító autósokat. A töltő közel 100 km-es körzetében nincs másik CCS töltő, ami miatt ennek a készüléknek a kiesése elszakítja az ország nyugati megyéit a fővárostól. Az ország elektromos autóval sajnos sok év kormányzati ígérgetés és fogadkozás ellenére sem járható.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.