Főoldal » elektromos autó » Füstölő gumikkal driftel legelső videóján a Tesla Model 3 Performance

Füstölő gumikkal driftel legelső videóján a Tesla Model 3 Performance

Sokan még mindig unalmas játékautóként gondolnak a villanyautókra, amellyel a nagymama nyugodtan elgurulhat a két utcányi távolságban lévő piacra a maga komótos tempójában, ráadásul több nagyobb autógyártó is hangoztatja, hogy az elektromos meghajtás nem elég szórakoztató a márka nevéhez, a Tesla tesztpilótája azonban biztosan jól mulatott az alábbi felvétel rögzítésekor, melyet a gyártó osztott meg közösségi oldalain az összkerék-hajtású Model 3 Performance verziója kezelhetőségének teszteléséről, mely egyben a legelső videó a legkisebb Tesla legvadabb változatáról. A videón látható példány egyébként vélhetően ugyanaz, amelyről június közepén már kaptunk egy fotót a vezérigazgatótól Twitteren, mint a legelső teljesítmény-központú dupla motoros Model 3-as, amely legurult a fremonti gyár újonnan felépített gyártósoráról. Az nem újdonság, hogy ilyen szép köröket lehet füstölő gumikkal driftelni a kocsival, hiszen a villanyautók kifejezetten alkalmasak az efféle szórakozásra, így nem kell sokáig kutakodnunk az interneten, ha hasonló videókat szeretnénk nézni például a Model S-ről. Viszont a mintegy 450 kilogrammal kisebb tömegnek, valamint a Performance megkülönböztetéssel járó legerősebb villanymotoroknak köszönhetően a Model 3 Performance viszont még nagyobb élvezetet nyújt az autóban ülők számára.

A hivatalos információk szerint a Tesla legnagyobb teljesítményű kompakt szedánja 3,5 másodperc alatt ér fel 60 mérföld/órás sebességre álló helyzetből, ám ne lepődjünk meg, ha olyan híreket olvasunk majd a közeljövőben, hogy ennél sokkal gyorsabb az autó. A végsebességében és hatótávjában nem történt változás, a hátsókerék-meghajtású testvéréhez képest: 225 km/h és 500 kilométer. Eredetileg 78 000 dolláros árat kalkulált a gyártó, amiért cserébe az Autopilot-on kívül minden extrát – fehér (mű)bőr belsőt és prémium fényezést – megkapott a vásárló, ez viszont 64 000 dollárra csökkent, ha a megrendelő beéri standard kárpitozással és festéssel, valamint 232 km/h-ra limitált végsebességgel. A legelső kiszállítások még ebben a hónapban megkezdődnek.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.