Megnyílt a Tesla első európai várótermes töltőállomása

Kedden megnyitott a 18. és egyben a legnagyobb Supercharger-állomás Svájcban, ám a 24 állásos, CCS csatlakozóval is felszerelt töltőállomást nem csupán mérete teszi különlegessé: ez a legelső olyan helyszín Európában, ahol a Tesla a villámtöltői mellé egy várótermet is biztosít az ügyfeleinek. Bejutni egy a Tesla navigációjában megjelenő kóddal lehet, tehát a Zürich melletti Dietikonban felállított állomás váróterme kizárólag a teslásoknak van fenntartva, akik a töltés alatt különböző szórakozási lehetőségekkel üthetik el az időt: csocsózhatnak, tévét nézhetnek, pingpongozhatnak, videójátékozhatnak, sőt, aki egy kis testmozgásra vágyik a hosszú úton elgémberedett végtagok ellen, az még egy húzódzkodó korlátot is talál a szobában. A gyerekeket egy játszósarok várja kifestőkkel és játékokkal, de aki csak pihenni szeretne, az elfoglalhatja valamelyik kanapé egyikét egy másik helyiségben. A váróteremnek egy terasz része is van padokkal, ahol az autósok elfogyaszthatják az automatában vásárolt ételt vagy kávét. A megnyitó rengeteg embert vonzott, állítólag valaki csak azért autózott oda Németországból, hogy megnézze az eddig csak az Egyesült Államokban látott várótermes Supercharger-töltőállomást. A képeket nem egy bútoráruház katalógusából vettük, valóban ez várja a teslásokat Svájcban:

This slideshow requires JavaScript.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.