A cseheknél 15,5 millió a Model 3

Rövid hír – elindult a Tesla cseh weboldala és már koronáért rendelhetőek az autók.

Csehországban az elektromos autókra nincs állami támogatás (amennyire tudjuk mindössze a céges használatra van valami adómentesség), az áfa pedig 21%. A jelenlegi árfolyamok mellett (1 cseh korona = 13 forint) ez azt jelenti, hogy az 1,2 milliós induló árával olyan 15,5 millió forintért vihető el a Model 3 SR+ változata, 18,5 milliónak felel meg a Long Range és 21 millió a Performance változat.

A pontos hazai árakat majd valószínűleg csak a hivatalos magyar oldal és képviselet indulása után tudunk mondani, de ezek alapján, a magasabb áfakulcs és a másfél milliós állami támogatás figyelembevételével, nagyjából 14,5 millió forint lehet majd nálunk – ha csak addig nem gyengül még tovább a magyar fizetőeszköz.

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.