Mobil Tesla Superchargerek gyorsítják a töltést

Amerikában hálaadáskor hatalmas forgalmi dugók alakulnak ki, mert az emberek jelentős része látogatja meg rokonait, szüleit. Ilyenkor természetesen a Tesla Superchargerek terheltsége is megnövekszik, tavaly hálaadáskor egyes Superchargereknél akár 1 órás várakozás is előfordult.

A Tesla igyekszik rugalmasan reagálni az igényekre, ezért idén Megapack akkumulátorral támogatott mobil Supercharger állomásokat helyeznek el a kritikus helyszíneken. Egy ilyen kamionnal szállítható 8 állásos mobil Supercharger állomás töltői akár 125 kW teljesítmény leadására is képesek. A teljesen feltöltött Megapack segítségével 100 autó tölthető fel. Az ilyen rendszerek nem csak a forgalom ünnepi időszakban tapasztalható megnövekedésekor, de tömegek által látogatott rendezvények, például koncertek, sportesemények, vagy áramszünetek esetén is hasznosak lehetnek.

EZT OLVASTAD MÁR?  Népszerű villanyautók villámtöltési görbéi

 

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.