Mobil Tesla Superchargerek gyorsítják a töltést

Amerikában hálaadáskor hatalmas forgalmi dugók alakulnak ki, mert az emberek jelentős része látogatja meg rokonait, szüleit. Ilyenkor természetesen a Tesla Superchargerek terheltsége is megnövekszik, tavaly hálaadáskor egyes Superchargereknél akár 1 órás várakozás is előfordult.

A Tesla igyekszik rugalmasan reagálni az igényekre, ezért idén Megapack akkumulátorral támogatott mobil Supercharger állomásokat helyeznek el a kritikus helyszíneken. Egy ilyen kamionnal szállítható 8 állásos mobil Supercharger állomás töltői akár 125 kW teljesítmény leadására is képesek. A teljesen feltöltött Megapack segítségével 100 autó tölthető fel. Az ilyen rendszerek nem csak a forgalom ünnepi időszakban tapasztalható megnövekedésekor, de tömegek által látogatott rendezvények, például koncertek, sportesemények, vagy áramszünetek esetén is hasznosak lehetnek.

 

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.