Egyre valószínűbb, hogy korábban kezdődik a Model Y gyártása

Az electrive.com szerkesztői kiszúrták, hogy egy tajvani üzleti magazin szerint a Tesla felkérte a helyi beszállítókat, hogy az eredetileg tervezettnél hat hónappal korábban kezdjék meg egyes alkatrészek gyártását a Model Y számára. Már októberben beszámoltunk arról, hogy akár 9 hónappal is korábban kezdődhet a Model Y gyártása, mint tervezték, de a Tesla a harmadik negyedéves jelentésében a Tesla továbbra is a 2020 nyarát adta meg kezdési dátumként, a Taiwan Economic Daily információi azonban megerősítik a korábbi pletykát.

A Model Y és a Model 3 hátsó lámpáit egyaránt a tajvani Linajia gyárthatja

A tajvani hír szerint a Lianja, a BizLink és Hota az érintett beszállítók, melyek közül a Linajia gyártja a Model 3 hátsó lámpáit, és valószínűleg ugyanezt szállítja majd a Model Y számára is. A Bizlink kábeleket, töltőkábeleket és mobiltöltőket gyárt. A tajvani Hota Industrial beszállító pedig többek között tengelyeket gyárt, és már évek óta együttműködik a Teslával.

Ezzel ellentétes információ, hogy néhány héttel ezelőtt a német ElringKlinger jelentette be, hogy egy „vezető amerikai elektromos autógyártótól”, amely a kaliforniai Freemont-ban gyártja autóit, azaz a Teslától, megrendelést kapott utastér keresztmerevítő alkatrészek gyártására, ebben az esetben azonban továbbra is 2020 a gyártás tervezett megkezdése.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.