Már bitcoinért is lehet Teslát venni

A mai naptól a bitcoint is elfogadja hivatalos fizetőeszközként a Tesla a honlapján történő vásárlások során – ezt maga Elon Musk jelentette be a Twitteren, de a legfontosabb tudnivalókat már az autógyártó is közzétette a weboldalán. A kriptovalutás fizetési lehetőség nem érkezett váratlanul, hiszen a Tesla néhány héttel ezelőtt 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt bitcoint, és Musk már akkor mondta, hogy a vásárlók rövidesen ezzel is rendezhetik új villanyautójuk árát.

A vezérigazgatót emiatt erős kritikák érték, mondván, hogy a kriptovaluták bányászata, a blokklánc folytonosságának fenntartása, és a tranzakciók lebonyolítása elképesztő mértékű energiafelhasználással jár, ami egyenesen szembemegy a vállalat küldetésével. Jelenleg a bitcoin az egyetlen kritovaluta, amit elfogad a Tesla, és egyelőre csak az Egyesült Államokban, de Musk azt ígéri, hogy még ebben az évben más piacokra is kiterjeszti ezt a fizetési módot.

A bejelentés hírére a bitcoin árfolyama közel 3%-kal emelkedett, jelenleg egyetlen egység a digitális fizetőeszközből 56.845 amerikai dollárt ér.

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.