Végre itt a Dacia Spring magyar árlistája is

Frissítés (2021. március 26. – 14:45): A Dacia importőri feladatait ellátó Renault Hungáriától kapott tájékoztatás szerint az alábbi hírben megjelent árlista nem hivatalos, csak egy belső levelezésből kiszivárogtatott munkapéldány, ami még nem a végleges.

A román Dacia honlap szombati összeomlása, a 4 óra alatt előrendelt 1500 példány, de a magyarországi 100 darabos készlet tavalyi villámgyors előjegyzése egyaránt jelzi, hogy az emberek nagyon várnak egy elérhető áron megvásárolható tisztán elektromos autót, és ezt erősíti meg a Dacia Spring témában megjelenő híreink népszerűsége is.

Hosszas várakozás után végre megérkezett a magyar érdeklődők számára legfontosabb információ is, a magyar árlista. A Dacia Spring Electric 45 modell Comfort felszereltséggel 6.499.000 forintért, a Comfort Plus változat 6.899.000 forintért vásárolható meg. A drágább változat tartalmazza a MEDIA NAV Evolution 7’’ színes, érintőképernyős multimédia rendszert, navigációval, Bluetooth telefonkihangosítóval, USB- és jack csatlakozóval, valamint Anrdoid Auto és Apple Carplay kompatibilitással. Alapáron jár hozzá a tolatóradar, a sebességkorlátozó, a pótkerék, valamint az Orange Pack elnevezésű narancs dekorelemek (belül a légbeömlőkön és a középkonzolon, kívül a tükrökön és a tetősínen, a fényszórók alatt és az oldalvédő elemeken jelenik meg a narancs szín).

A CCS Combo csatlakozós, maximum 30 kW teljesítményre képes egyenáramú töltési lehetőség mindkét változathoz megrendelhető lesz, 180.000 forintos felárral, de idei szállítással csak a Plus verzióban érkezik meg, aki fapadost választ és szeretne villámtöltést, azok 2022-es átadással számolhatnak.

Romániával és Franciaországgal ellentétben Magyarországon a Plus felszereltségnek nem része a metálfényezés, annak felára mindkét változatnál 130.000 Ft. A fényes ezüst és a vízkék szín idei átadással mindkét felszereltséggel kapható, a bogyópiros szín esetében azonban az alapváltozat vásárlói kerülnek kis előnybe: Comfort Plus felszereltség esetén csak jövőre, Comfort változatban már idén is kérhető ez a szín. A magma fekete mindkét verziónál csak 2022-től érhető el. A felár nélküli alapszín a jégfehér.

Először természetesen azok juthatnak hozzá az autóhoz, akik befizették a 100.000 forintos előfoglalási díjat. Nekik április 15-ig kell megkötniük a szerződést, hogy még idén megkaphassák az autót. Az első Magyarországra szánt bemutató- és tesztautók várhatóan májusban kerülnek gyártásba és körülbelül 11 hetes szállítással lehet számolni, így augusztustól nézhetjük meg élőben is majd a Springet. A legszerencsésebb ügyfelek novemberben vehetik majd át az autót, és az első 100 előrendelő a Comfort Plus felszereltségből 200.000 forintos kedvezményre is számíthat, azaz 6.699.000 forintért vásárolhatják meg a jobban felszerelt modellt.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.