Újabb Optimum Way – Lukoil töltők Magyarországon

Novemberi cikkünkben, amelyben az Optimum Way Baján, Somlóvásárhelyen és Szombathelyen üzembe helyezett 50 kW-os villámtöltőiről számoltunk be már említettük, hogy a szolgáltató több helyen is dolgozik további töltők telepítésén.

Tegnap végre megtörtént a mezőkövesdi Lukoil benzinkúton lévő töltőoszlop bekapcsolása, amely ideális helyen van a főváros és a kelet-magyarországi nagyvárosok között közlekedő villanyautósok számára. A töltő 1-2 perc alatt elérhető az M3 autópályáról, hiszen a töltőállomás Mezőkövesd határában, az autópálya közelében található.

Már januártól használható Celldömölkön szintén egy Lukoil töltőállomásra telepített villámtöltő, és Felsőzsolcán is üzembe helyeztek az év elején a COOP áruház parkolójában egy 2×22 kW teljesítményű AC töltőoszlopot. Utóbbi helyszín érdekessége, hogy a COOP áruházak tetőfelületeit országszerte napelemekkel borították be az elmúlt években, így itt nagy valószínűséggel helyben termelt zöld árammal tölthetjük az autónkat.

A hálózat fejlődése a közeljövőben az M7 autópályán folytatódhat. Tárnok közelében az autópálya mindkét oldalán található 1-1 Lukoil benzinkút, ahol már megkezdődött a töltők telepítésének előkészítése.

Optimum Way villámtöltő Celldömölkön a Lukoil benzinkúton (fotó: Őry Zsolt)

A három idén bekapcsolt helyszín töltői jelenleg tesztüzemben, ingyenesen használhatók a BookMyCharging alkalmazással (amiben benne van, hogy a töltők működésében hosszabb-rövidebb kiesések előfordulhatnak). A tesztüzemet követően az Optimum Way töltőin megszokott módon többféle díjszabásból választhatunk majd, a döntést az alkalmazásba épített tarifa összehasonlító kalkulátor is segíti.

Az Optimum Way – Lukoil töltőknél a töltési díjak az alábbiak szerint alakulnak:

22 kW AC töltés 43 kW AC töltés DC töltés
perc alapú díjazás 40 Ft/perc 100 Ft/perc 100 Ft/perc
kWh alapú díjazás 500 Ft/töltés + 90 Ft/kWh 990 Ft/töltés + 90 Ft/kWh 990 Ft/töltés + 90 Ft/kWh
vegyes díjazás 300 Ft/töltés + 60 Ft/perc + 40 Ft/kWh

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.