Elkelt az összes a Lucid Air legerősebb változatából

Már csak a várólistára jelentkezhetnek fel azok a vásárlók, akik a Lucid Air legelső, egyedi dizájnú Dream Edition változatát szeretnék hazavinni az Egyesült Államokban, miután az autógyártó start-up tegnap bejelentette, hogy az összes gyártani tervezett darab elkelt a típusból. A vállalat egyelőre nem árulta el, hogy pontosan hány darabról van szó, de az InsideEVs hírportál forrásai szerint több mint 500-at foglaltak le az érdeklődők a különleges kiadásból, ami – ha minden előrendelő valóban meg is vásárolja a járművet – legalább 84,5 millió dolláros bevételt jelent majd a Lucidnak.

A Lucid Air Dream Edition a legerősebb változat a modellcsaládban, 1080 lóerős teljesítményével alig több mint 2,5 másodperc alatt ér fel 100 km/h-ra álló helyzetből. A 169.000 dollárért cserébe a vásárlók várhatóan 503 mérföldes hatótávolságot kapnak, ennél csak a 139.000 dolláros és 800 lóerős Air Grand Touring megy messzebbre egy töltéssel, az 517 mérföldet tud. Később az Air Touring is elérhetővé válik 95.000 dollárért, míg legolcsóbban 77.400 dollárért lehet elvinni az Airt (állami/szövetségi támogatás nélkül).

A Lucid nem adott pontos információt arról, hogy mikor kezdődik a Dream Edition kiszállítása, a múltkori csúszás bejelentése óta csak annyit tudunk, hogy valamikor az év második felére várhatják a megrendelők. A csinos elektromos szedánnak még így is van esélye megelőzni a Tesla Model S Plaid-et, és egy rövid időre hatótáv-királlyá válni a villanyautó-piacon.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.