Az Audinak is lehet nyitott tetős villanyautója

Ismét szóbeszéd tárgyává váltak a Volkswagen Csoport nyitható tetejű elektromos autói, miután Herbert Diess vezérigazgató arról beszélt egy német lapnak adott interjúban, hogy az osnabrücki gyár kiváló helyszín lehetne ezen járművek összeszerelésére.

Diess már korábban is felvetette a villanyos kabrió ötletét, márciusban például egy látványtervet is közzétett egy nyitott tetős ID.3-ról, de hivatalos bejelentés az újdonság érkezéséről nem történt. Most azonban kiderült, hogy a gondolat nem csak a Volkswagen munkatársait izgatja, hanem az Audinál is megfontolták egy csinos, nyitható tetejű elektromos autó építését.

T-Roc Cabriolet Osnabrückben, Forrás: Volkswagen

Az osnabrücki gyár már most is egy kabriók és más, kis szériás modellek számára fenntartott létesítmény, itt készül például a T-Roc Cabriolet, a Volkswagen jelenlegi egyetlen nyitott tetős modellje. Az igazgatótanács december 9-én ül össze újra, ahol talán sikerül döntést hozni az új termékekről.

 

Címlapkép: Hagyományos meghajtású T-Roc Cabriolet (Fotó: VW)

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.