Megjött a Tesla Cyberquad a kicsiknek

Rendelhetővé vált a Teslánál a Cybertruck mintájára tervezett ATV (All-terrain Vehicle) – ez azonban egyelőre nem ugyanaz az elektromos quad, amely a pickup 2019. novemberi premierjén felgurult a színpadra, hanem annak egy kicsinyített mása, merthogy gyerekeknek szánja a vállalat. A Tesla webshopjában 1900 dollárért lehet megvásárolni a mini Cyberquadot, valószínűleg már nem sokáig, ha abból indulunk ki, hogy a különös, és megosztó formatervezésű Cybertruck által ihletett Cyberwhistle (egy 50 dolláros síp) alig 2 óra alatt elfogyott.

A négykerekű járgány karosszériája acélból készült, felfüggesztése állítható, ülése párnázott, a fékezésről pedig hátsó tárcsafék gondoskodik. A lítium-ion akkumulátora körülbelül 24 kilométeres hatótávolsággal ruházza fel, végsebessége pedig 16 km/h, ezt egyébként ennél alacsonyabbra is lehet venni, ha féltjük a kölyköt a vadulástól. A leírás szerint a jármű 8 éves kortól ajánlott a gyerekek számára, de a vezető tervező által közzétett videó szerint akár felnőtteknek is tartogathat önfeledt pillanatokat – bár mérete és 68 kilós teherbírása miatt ennek inkább csak a kis termetűek örülhetnek. Az aksi teljes feltöltése körülbelül 5 órát vesz igénybe.

A Cyberquad for Kids kiszállítása 2-4 héten belül indul, ám egyelőre csupán az Egyesült Államok 48 államába viszi ki a Tesla.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.