Így néz ki egyszemélyes versenyautóként a Nissan SUV-ja

Ma reggel, a Nissan Futures rendezvényen Alfonso Albaisa, a Nissan globális dizájnrészlegének alelnöke lerántotta a leplet egy egyszeri, tisztán elektromos meghajtású versenyautó-tanulmányról. A Nissan Ariya Single Seater Concept érdekessége, hogy stílusvilágát az Ariya sportterepjáró inspirálta, és azt hivatott bemutatni, hogy az utcai jármű hajtásrendszerét hogyan lehetne átültetni egy versenysorozatba. Műszaki specifikációkat nem közölt a japán cég, de valószínűsíthetően az Ariya SUV legerősebb hajtáslánca, a 290 kW teljesítményű, duplamotoros, összkerékmeghajtású rendszer került a jármű gyomrába.

Az Ariyából átvett dizájnelemek között találhatjuk a megvilágított V formát a versenyautó orrán, valamint a kéttónusú festést is. A tervezésben a Nissan a Formula E-ben szerzett tapasztalatait is elővette, nem véletlenül, hiszen az ehhez hasonló projektek általában az utcai autók fejlesztői, illetve a versenysporttal foglalkozó részleg közötti kapcsolatot is erősítik. Tommaso Volpe, a Nissan globális motorsport-igazgatója elmondta, hogy a villanyautós projektek során szerzett tudás a Formula E csapathoz is eljut, és fordítva, így mindkét területen gyorsabban tudnak innovatív ötletekkel előállni a fejlesztők.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.