Már alig álcázzák az ID.Buzz prototípusát

Hivatalosan csak 2022-ben láthatjuk a Volkswagen tisztán elektromos kisbuszát, amely az ID.Buzz tanulmányon alapul, azonban az InsideEVs.com által közölt fotósorozat után túlságosan sok meglepetésre már nem számíthatunk a hivatalos leleplezésen.

Az autó orrán lévő VW embléma környezetén kívül a lámpák alakját még fedi némi álcafólia és egy kamu-ködlámpát is elhelyeztek az autón, de a karosszéria és az ablakok alakját már nem rejtegeti a német gyártó.

A kisbusz a már jól ismert MEB padlólemezre épül, így hátsókerekes és összkerék hajtású változatban is készülhet. A 3 méternél hosszabb tengelytáv nagyobb akku kapacitás beépítésére is lehetőséget biztosít, mint az ID sorozatban, illetve a testvérmárkáknál eddig megismert modelleknél. Egyes források szerint 111 kWh akku kapacitás is kerülhet a kisbuszba, amely akár 600 km hatótávhoz is elegendő lehet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.