Villanyautós támogatás: eltűnt az IFKA a ködben

Olvasóink hívták fel a figyelmet a hazai villanyautós támogatás legújabb fordulatára, ezért megpróbáltuk kideríteni mi történik.

Nagyon sok konkrétumot mi sem tudtunk meg, de összefoglaljuk amit eddig tudni lehet.

404

A magyar állami villanyautós támogatás legutóbbi pályázata már lezárult, de az elnyert támogatással vásárolt autók átadása még bőven folyamatban van. Olvasóink jelezték azonban, hogy a pályázatot lebonyolító IFKA honlapja nem működik, és az ügyintézők telefonjai is süketek.

A főoldal üzemel, de mint az alábbi képen látszik, ha a 2021-es lakossági, céges, vagy taxis támogatás aloldalára kattintunk 404-es hibakódot kapunk, azaz az oldal nem létezik. Megpróbáltuk a honlapon szereplő két közvetlen mobilszámot is felhívni, de az automata csak annyit mond be, a hívott szám nem kapcsolható.

A központi számon egy segítőkész hölgy vette fel a telefont, aki elmondta, tudnak róla, hogy a honlap nem működik és sajnos ügyintéző számát sem tudja megadni. Jelenleg ők is hivatalos tájékoztatásra várnak.

Megkérdeztem azt is, igazak-e a pletykák, hogy más szervezet, a HUMDA, a Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. veszi át az IFKÁ-tól a támogatás menedzselését, de sajnos erről pont annyi infójuk volt, mint nekünk. A hölgy csak azt tudta megismételni, hogy hivatalos információra várnak.

Hogy ez mit jelent a jelenleg átadásra váró autók szempontjából, azt nem tudjuk, csak sejteni lehet, hogy így a kereskedések sem tudják a papírmunkát intézni. Az IFKÁ-nál pár nap türelmet kértek, azt ígérték, a hivatalos információk fent lesznek majd a honlapon is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.