Újra üzemel a XI. kerület villámtöltője

A megrongálódott CCS kábel cseréje után mától újra üzemel Budapest XI. kerületének villámtöltője a Vincellér utcában. A CHAdeMO és CCS oldalon 50 kW (DC) teljesítményű, Type 2 csatlakozón pedig 22 kW (AC) teljesítményű töltőt az üzemeltető önkormányzat február közepén kapcsolta le a készüléket gyártó Evopro szakembereinek javaslatára, mert a használat során a CCS csatlakozó olyan mértékben megsérült, hogy az további károkat vagy balesetet is okozhatott volna. Ma délelőtt a gyártó szakemberei az új kábelt és csatlakozót felszerelték, így az önkormányzat újra bekapcsolta a töltőt.

Minden villanyautóst szeretnénk arra kérni, hogy vigyázzon a töltőkön lévő kábelekre és csatlakozókra, mert ezeknek nem csak drága a cseréje, de igőigényes is, és amíg nem működik a töltő, addig mindannyian áram nélkül maradunk.

Az alábbi videó a töltők és kábelek helyes használatához ad tippeket:

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Antalóczy Tibor

A Villanyatosok.hu főszerkesztője, illetve a Villanyautósok Közösségének egyik alapító tagja, e-mobilitás szakértő. 2014 óta aktív elektromos autó használó, és külső tanácsadóként számtalan hazai elektromobilitási projekt aktív segítője.