Tovább bővül a Volkswagen I.D. családja

Új, teljesen elektromos modell csatlakozik a 2020-tól fokozatosan megjelenő Volkswagen I.D. sorozathoz Kína egyik legnagyobb autós eseményén, az április 16. és 24. között megrendezett Sanghaji Autószalonon. Az I.D. ROOMZZ névre keresztelt koncepció egy nagy méretű sportterepjáró formájában prezentálja majd, hogy milyen egy igazán tágas és kényelmes gépjármű, ezzel még változatosabbá téve a MEB padlólemezre faragható szegmensek listáját. A legkisebb villanyautó a sorozatban a Genfi Autószalonon mutatkozott be, ám a Buggyhoz nem fűzött gyártási terveket a Volkswagen. A jövő év elején viszont beindul a városi kisautók táborát erősítő ferdehátú I.D. tömeggyártása, nem sokkal utána pedig az I.D. Crozz kompakt SUV is életre kel. Később aztán megjelenik az I.D. Buzz kisbusz, valamint a Vizzion luxusszedán is. A családnak van továbbá egy óriási büszkesége, melyet már az egész világnak lehetősége volt megismerni: az I.D. R Pikes Peak versenyautó szintén a MEB padlólemezre készült, és az észak-amerikai, valamint az európai kontinens meghódítása után Ázsiában is szerencsét próbál egy extrém hegyi felfutón.

A Kínában debütáló újdonságról egyelőre annyit árult el a gyártó, hogy számos innovációnak otthont ad az utastér elrendezését és anyaghasználatát, valamint a fényszórókat illetően, és 4-es szintű önvezető rendszer is helyet kap benne, amihez már nem szükséges az ember keze a kormányon. Az I.D. ROOMZZ legelőször Kínában kerül a kereskedésekbe 2021-ben, a más piacokra való érkezésének időpontja egyelőre nem ismert.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.