Nelson Piquet Jr. elhagyja az elektromos formaautó bajnokságot

Nelson Piquet és a Jaguár azonnali hatállyal szerződést bontottak, mondván egyikük sem azt kapta, amit várt az idei szezonban, így a kínai pályán láthattuk utoljára körözni a brazilt. A Formula-E pályafutását az első szezon megnyerésével kezdő 33 éves pilóta a 2018/2019-es évadban már messze nem muzsikált olyan szépen, mint 4 évvel ezelőtt. Ráadásul az utolsó három verseny egyikén sem sikerült célba érnie, helyette mindhárom alkalommal összetörte a Jaguart.

Nagyon élveztem a Panasonic Jaguar Racing csapatával való munkát az elmúlt évben de az eredmények az ötödik szezonban már nem tükrözték sem az én, sem a csapatom elvárásait. – mondta Piquet

Nelson Piquet Jr. összetört autója Hongkongban, Forrás: Sam Bloxham / LAT Images

Piquet távozása után a korábbi Virgin pilóta Alex Lynn fog a csapattal versenyezni Mitch Evans mellett. Evans jelenleg a tizenegyedik helyen áll a bajnokságban, tehát a Jaguar nem feltétlenül a gyengébb csapatok közé tartozik. Lynn már a következő, április 13-án rendezett Olasz futamon látható lesz a zöld-fekete fényezésű versenyautó volánja mögött. Az pedig hogy milyen eredményeket ér el, kizárólag a tehetségén múlik.

Nagyon izgatott vagyok, hogy Rómában a kezembe foghatom a Jaguar I-TYPE 3 körmánykerekét. Hatalmas lehetőség ez számomra. – mondta Lynn

A Formula-E világának híreiért és a futamok összefoglalóiért keresd a formula-e kategóriát itt az oldalon! A 2018/2019-es évad összes versenyének videóját és szöveges beszámolóját pedig az évad oldalán találod! Ha még több elektromos versenyautóra vágysz, a Formula-E futamok után nézd meg a Jaguar I-Pace-ek versenyét is!

EZT OLVASTAD MÁR?  Februárban Mexikóban csikorognak a kerekek

Elektromos autót használsz?

Magyar Péter

Villamosmérnökként szakmai csodálattal tekintek minden elektromos járműre, ugyanakkor azt látom, hogy sok az ismerethiányból adódó ellenérzés irántuk. Írásaimmal ezen szeretnék pozitív irányban változtatni!