Szándékosan megkarcolta a Teslát, börtönbe küldte a Sentry Mode

Egy ideig egy börtön vendégszeretetét élvezheti, és vélhetően kártérítést is kell fizetnie annak az amerikai nőnek, aki rendkívül alattomos módon, de egyértelműen szándékosan megkarcolt egy Tesla Model 3-ast a kocsikulcsával. Az asszony éppen a gyerekeit ültette be a Dodge Journey típusú terepjárójába, amikor a háta mögé nyúlt és két csíkot is húzott a villanyautó fényezésén, majd rá is pillantott munkájának gyümölcsére. Mindössze arról feledkezett meg, hogy a Model 3-asokra már februárban megérkezett a Sentry Mode elnevezésű védelmi funkció, amely a parkoló autó körül minden irányban rögzíti az eseményeket, ha pedig betörik a szélvédőt, akkor beindul a riasztó is, és megy az értesítés a tulaj mobiltelefonjára. A fényezés helyreállítása 900 dollárjába került a Model 3-as gazdájának, amit minden bizonnyal a vandálnak kell megtérítenie, miután a Sentry Mode felvétele alapján a rendőrség letartóztatta. Az egyelőre nem világos, hogy milyen indíttatásból esett neki a nő az elektromos autónak, de a tulajdonos az interneten is megosztotta a felvételt, mindenkit arra biztatva, hogy sose felejtsék el bekapcsolni a teljesen ingyenes őrző-védő módot:

 

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.