Főoldal » elektromos autó » Hajóként is működik a Tesla Cybertruck?

Hajóként is működik a Tesla Cybertruck?

A címlapképen szereplő autó és a kedélyesen pecázgató úriember (Elon Musk?) természetesen csak digitális render – egy unatkozó Tesla rajongó kreálmánya. Itt van a teljes videó:

De egyáltalán nem biztos, hogy ez tényleg csak egy vicces mém, mert Elon Musk korábban már beszélt róla, hogy végül is a Model S is elég jól lebeg a vízen (egy ideig).

Ha nem is csónakázáshoz és pecázáshoz, de alapvetően nem jönne rosszul a terep körülmények között, ha mondjuk egy megáradt patakon nyugodt szívvel át lehetne hajtani az autóval. Az autó teljesen vízhatlanná tétele, még ha egyszerűbb is mint a belsőégésű motoroknál, azért nem triviális. Ezzel együtt ilyenkor a legnagyobb gond nem is a víz, hanem, hogy nem lehet látni mi van a felszín alatt, mit rejt a folyómeder, vagy az ártér.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.