Felfrissült a Dacia Spring

Nemrégiben megújult a Dacia arculata, amely most megjelent a gyártó teljes modellpalettáján. Felfrissült az egész Európában hatalmas népszerűségnek örvendő, kedvező áron kínált tisztán elektromos városi mini, a Spring is.

Az eddig „sörnyitó” helyett a DC betűket formáló márkajelzést kapott az autó orra, illetve hasonló tipográfiával megjelent a DACIA felirat a kormányon is. Ezen kívül egy új szín, a zuzmó szürke névre keresztelt zöldes-szürkés árnyalat is gazdagítja a választékot. Ezen kívül egyes modellek felszereltségi szintjei is változnak.

A műszaki tartalom egyelőre változatlan, így valószínűleg nem csupán ezek az apró változások voltak okai annak, hogy februárban egy prezentációban letakarva jelent meg a Spring. Bár Európában alig egy éve van jelen a modell, az alapjait jelentő Renault City K-ZE modell Kínában már 2019-től piacon van, így a következő években számítani lehet a típus alaposabb megújulására.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.