Főoldal » elektromos autó » Csupán 50 darab készül ebből a különleges Citroënből

Csupán 50 darab készül ebből a különleges Citroënből

A Citroën Ami egy megfizethető városi mopedautónak indult, de mostanra a kreativitás és személyre szabhatóság fellegvára lett – újabb és újabb változatok születnek belőle. Az alapmodellt, és a csomagszállításra tervezett Cargo verziót most egy szuperlimitált szériában gyártott kiadás követi, amelyet a tavaly bemutatott My Ami Buggy tanulmány ihletett meg. A terepjárós stílusú elektromos négykerekű motorkerékpárra június 21-én indul a www.citroen.fr/ami#my_ami_buggy weboldalon, és érdemes lesz sietni, mert csupán 50 darab készül belőle.

Laurence Hansen, a Citroën termék- és stratégiai igazgatója elmondta, hogy rengeteg pozitív visszajelzés és érdeklődés fogadta a My Ami Buggy tanulmányt, ezért döntött úgy a vállalat, hogy gyártásba viszi. Úgy véli, hogy a feltekerhető vászontetős, ajtók nélküli jármű különösen passzol majd a nyári tengerparti kiruccanásokhoz.

A khaki zöld karosszériát fekete és élénksárga dekorelemek tarkítják, a sportosságot lökhárító-megerősítések, lámpaburkolatok, oldalt a sárvédő-szélesítések és a küszöbök, illetve a hátsó spoiler fokozza. A fekete felniközéppel ellátott, 14’’ aranyszínű perforált keréktárcsák szintén nagyot dobnak a jármű megjelenésén. A műszerfaltól jobbra egy 1-től 50-ig számozott „My Ami Buggy ULTRA SPECIAL LIMITED EDITION” tábla található, amely értelemszerűen minden tulajdonosnál más számot fog mutatni, így tulajdonképpen nem lesz két egyforma példány a mopedautóból.

A My Ami Buggy-n nincsenek ajtók, ezeket zsanérokra szerelt fémcsövek helyettesítik. A járművet szürke vászontető borítja, a vastag, vízálló és UV-védelemmel ellátott, feltekerhető vásznat a tetőnyílás teljes hosszában patentok rögzítik, összetekert állapotban pedig az ülések mögött tárolható.

A vásárlók augusztus 8-tól kezdve VIP házhozszállítás szolgáltatás keretein belül kapják meg a járművet.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.