Berlinben elkészült az első módosított Model Y

A Tesla a berlini gyár kapcsán sokkal óvatosabb volt, mint az austini üzem esetén. Míg az új texasi üzemben már kapásból a három fő darabból álló présöntvény vázszerkezettel és a strukturális 4680-as akkupakkal indultak, az addig a vállalat első európai üzeme biztosra ment, és sanghaji import motorokkal, 2170-es aksikal és hagyományos első vázzal kezdték meg a termelést.

A pletykák azonban arról szólnak, hogy valamikor az év második felében itt is váltani akar a Tesla, most pedig úgy tudni, az első tesztpéldány már el is készült.

Ez még a hagyományos, 2170-es cellákkal szerelt változat.

Felkészülés

A Drive Tesla nevű kanadai oldal valahogy mindig nagyon jólértesült a legfrissebb berlini hírek kapcsán, és most is érdekes, exkluzív információ birtokába jutottak.

Értesüléseik szerint ezen a héten három új tesztautót épített az üzem, egy új, második végszerelő soron, és ezek már hátsó és első présöntvény elemmel, illetve strukturális akkupakkal készültek.

Mivel a berlini gyár gépei még nincsenek felkészítve az első présöntvény gyártására, így ezeket a Giga Texas szállította le a Európának. A strukturális akkupakkal is meg kell majd még várni, hogy az év során valamikor elinduljon a berlini cellagyártó sor, addig egy ideiglenes, tesztpéldányt küldött a texasi gyár, amiben nem élő cellák voltak, így ez a három autó önmagától mozgásképtelen. Jelenleg az austini üzem termelését is a 4680-asok lassú gyártása fogja vissza, így exportálni biztosan nem fognak az amerikai cellagyárak ebből, mivel minden cella kell Texasba.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.