Főoldal » elektromos autó » Videón a Hyundai önvezető autója

Videón a Hyundai önvezető autója

A Hyundai Motor Company, és az önvezető technológia fejlesztésével foglalkozó partnere, a Motional tavaly tavasszal jelentették be, hogy az amerikai Lyfttel együttműködésben 2023-tól robottaxi-szolgáltatást kívánnak indítani IONIQ 5 típusú tisztán elektromos modellekkel. A Hyundai ma elindított egy globális médiakampányt Innovation Begins, from Very Human Things címen, melynek két rövid videója betekintést nyújt abba, milyen is lesz egy utazás egy ilyen sofőr nélküli autóval.

A kampánnyal a dél-koreai autógyártó a 4-es szintű önvezető rendszer „emberi oldalára” hívja fel a figyelmet, s azt az üzenetet közvetíti, hogy a robottaxi is képes lesz emberi módon gondoskodni utasairól és a közlekedés többi résztvevőjének biztonságáról. Az utasszállító szolgáltatás Las Vegasban fog elindulni valamikor 2023-ban, s innen terjeszkedik tovább más amerikai és globális nagyvárosokba.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.