Főoldal » elektromosautó-töltés » Mától drágább a töltés a Mobiliti oszlopain

Mától drágább a töltés a Mobiliti oszlopain

A globális energiaár-emelkedés a Mobilitit sem kerülhette el, ennek következtében a mai naptól 10-35% közötti mértékben nőttek Magyarország legtöbb töltőpontot üzemeltető szolgáltatójának töltési díjai. A szolgáltató közleménye szerint a felhasználók visszajelzését figyelembe véve dolgoznak az előfizetéses díjcsomagok átalakításán. Ezen kívül előre feltöltött egyenleg, azaz kupon vásárlásával 8% kedvezményre tehetünk szert az alábbi, 2022. május 10-től, azaz mától érvényes listaárakból.

Töltő típusa Töltési díj
AC gyorstöltő max. 22 kW 100 135 Ft/kWh
DC gyorstöltő max. 25 kW 120 155 Ft/kWh
AC és DC villámtöltő 40-100 kW 100 110 Ft/perc
DC villámtöltő 100 kW felett 120 Ft/perc

Az áremelkedés mértéke hasonló a környező országokhoz és a versenytársakhoz.  Decemberben Románia legnagyobb szolgáltatója az AC töltési díjat 37%-kal emelte, a DC töltés ára pedig 27%-kal nőtt. Szlovákiában a GreenWay márciustól 10-20%-kal emelte töltési díjait, a ZSE Drive-nál pedig 10 centtel drágult a legtöbb tarifája, amely a havidíjas előfizetőknek AC töltés esetén duplázásnál is nagyobb áremelést jelent, de a DC töltésnél is minimum 34%-os drágulással számolhatunk díjcsomagtól és töltési teljesítménytől függően.

A MOL Plugee Magyarországon és a környező országokban jellemzően kb. 11%-kal emelte árait április 1-től, az ELMŰ-ÉMÁSZ AC töltőin 30%-kal kell többet fizetnünk április 26-tól, az E.ON esetében az AC töltők díjazása szintén 30%-kal, a DC töltők kWh alapú díja 25%-kal emelkedett.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.