Megmutatta új elektromos szabadidő-autóját a Chevrolet

A General Motors tegnap közzétette a legelső, mindent felfedő fotót a Chevrolet hamarosan piacra kerülő villanyautójáról, a Blazer EV SS-ről. Az amerikai autógyártó kínálatában már foglalt a Blazer elnevezés, hiszen így hívják a 2019 óta gyártott, hagyományos hajtáslánccal felszerelt közepes méretű sportterepjárót. Ennek ellenére azonban az újdonság nem ennek a járműnek az elektromos átépítése lesz, hanem egy alapoktól újratervezett villanyautó, amihez a Chevrolet az anyacég Ultium padlólemezét és akkumulátorrendszerét fogja alkalmazni.

A Blazer EV-t minden bizonnyal a General Motors mexikói létesítményében, Ramos Arizpében fogják gyártani – itt szerelik össze a benzines típust is, és a vállalat májusban bejelentette, hogy megkezdte a gyár átépítését villanyautók termeléséhez.

Az új elektromos Chevrolet 2023 tavaszán jelenik meg, és ez lesz a márka legelső villanyautója SS jelölésű teljesítménycentrikus változattal. Műszaki jellemzőkre július 18-ig, a modell világpremierjéig kell várnunk.

A Chevrolet készül még egy új villanyautóval 2023-ra: az Equinox EV-t szintén Mexikóban gyárthatják majd, és ez jövő ősszel érkezhet a piacra 30 ezer dollár környéki indulóárral.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.