Már 35 ezer villámtöltőnél jár a Tesla

Végre nem csak a kórság miatt került be a hírekbe Wuhan, a 12 milliós kínai nagyváros.

Itt helyezték üzembe a Tesla 35 ezredik villámtöltőjét.

Nem lassul a tempó

A Tesla kínai képviselete osztotta meg a hírt, miszerint a vállalat június 10-én telepítette a világ 35 ezredik Supercharger oszlopát, mégpedig a wuhani Dongxihu Tesla-szalon mellett. A cég 2012 szeptemberében helyezte üzembe első töltőjét az Egyesült Államokban, és négy évvel ezelőtt kapcsolták be a 10 ezredik oszlopot.

Forrás: Tesla China Twitter

A vállalat nem csak a töltőoszlopok telepítésén, de a helyszínek számának bővítésén is folyamatosan dolgozik – mostanra nagyjából 3800 helyszínnél járhatunk.

Az oszlopok 2017 végi, és a helyszínek 2022. júniusi száma becsült érték. Az adatok forrása az autógyártó, a becslés sajátunk.

A számok azt is jelentik, hogy az átlagos Tesla-állomáson 9 oszlop van. Ebben persze benne vannak a gyártó léptékével mérve kicsi, 4 oszlopos lokációk és a monstre 100 töltős helyszínek is.

A supercharger.info adatai szerint a vállalat Európában jelenleg 801 helyszínen van jelen 8.663 töltőoszloppal – a legnagyobb helyszín kontinensünkön a norvég Nebbenesben található, ahol 44 oszlop üzemel. Az oldal 58, már építés alatt álló és 46 további, az engedélyeztetési fázisban lévő európai Supercharger lokációról tud.

Hazánkban 8 helyszínen vannak Tesla villámtöltők és összesen 84 oszlop üzemel.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.