Nagyon vennék a magyarok a (használt) villanyautókat

Egy hét alatt több mint 20 százalékkal nőtt a kereslet a villanyautókra, írja az MTI a hasznaltauto.hu közleménye alapján.

A tavalyi évhez képest látványosan megnövekedett az elektromos autók iránti kereslet. A Datahouse adatai szerint az újautó-eladások csaknem 4 százalékát adják a villanyautók, a hasznaltauto.hu  kereséseinek pedig nem egész 2 százalékát adják a tisztán elektromos modellek, havi szinten átlagosan félmillió kereséssel.

Katona Mátyás, a hasznaltauto.hu autópiaci szakértője a közleményben kiemelte, a cégek hatósági áras tankolásból való kikerülése napján több mint 20 százalékkal nőtt az elektromos modellekre indított keresések száma a felületükön, és a rá következő napokban is látszik a fokozott érdeklődés.

A benzin és a gázolaj emelkedő ára, illetve egyre nehézkesebb elérhetősége várhatóan még tovább ösztönzi az elektromos autók iránti kereslet növekedését, a hirdetési portál elemzője szerint a használt villanyautóknál jelentős keresletnövekedés és áremelkedés várható.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Elektromos autót használsz?

Szűcs Gábor

2017 óta aktív villanyautós, a Villanyautósok Közösségének oszlopos tagja, a miskolci találkozók szervezője. Környezettudatos családapaként nem csak az autó üzemanyagát, de a háztartás fogyasztását is igyekszik otthon, a háztetőn (áram) és a kertben (zöldség, gyümölcs) megtermelni. Mert nem mindegy, hogy mit eszünk meg és milyen levegőt szívunk be.