Főoldal » elektromosautó-töltés » Még hogy a németeknek nincs humorérzékük

Még hogy a németeknek nincs humorérzékük

A töltés nélkül foglalt töltőoszlopok kérdésében valószínűleg eléggé egységes a villanyautós társadalom véleménye, hiszen ez a probléma mindenkit zavar, aki az applikációban szabadnak jelzett csatlakozót azért nem tudja használni, mert valaki ott felejtette magát.

Németországban a probléma már a helyi rendőrség ingerküszöbét is elérte, akik úgy döntöttek, hogy egy vicces poszttal hívják fel rá a figyelmet.

Most még csak grafika

A bajor rendőrök egy Twitteres üzenetben hívták fel a figyelmet a jelenségre, amelyben azt írják, hogy a parkolással foglalt töltőoszlopok sok bosszúságot okoznak azoknak, akik használni szeretnék őket, ezért arra kérnek mindenkit, hogy csak akkor és addig parkoljon az ilyen helyeken, ameddig tölti az autóját.

Az ember azonban leginkább az utolsó mondatra és a képre figyel fel, amelyen a rendőrség egyik helikoptere látható, amint épp egy Superchargeren tölt, és ahogy írják, szerencsére ők nem ütköztek ebbe a problémába, mert több szabad oszlopot is találtak.

A kép természetesen kamu, a közvetlen hangvételű közösségi média bejegyzéshez készült grafika, de a célját eléri, mindenki meghökken amikor meglátja, aztán elolvassa az üzenetet is. Egyelőre még nem tartunk ott, hogy a német rendőrök villanyhelikopterrel járnának, de remélhetőleg pár év múlva már lesz ilyen környezetkímélőbb alternatíva is.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Biró Balázs

A fenntartható közlekedés elkötelezett híve, akit elsősorban a Tesla céltudatos és piacot felforgató tevékenysége rántott magával ebbe a világba, így publikációi elsősorban erre a területre koncentrálnak.