Főoldal » elektromos autó » Elindult a Fiat 600e sorozatgyártása

Elindult a Fiat 600e sorozatgyártása

Megkezdődött a Fiat vadonatúj elektromos autójának gyártása az olasz márka lengyelországi létesítményében, Tychy városában. Az első példány, mely legurult az 1975 óta működő létesítmény gyártósoráról, a legmagasabb felszereltségű La Prima változat volt, Sun of Italy narancssárga festésben.

Az új Fiat 600 kezdetben kizárólag tisztán elektromos meghajtással lesz elérhető, 600e RED és 600e La Prima változatban, de a szintén Tychy-ben készülő Jeep Avengerhez hasonlóan belsőégésű motorral felszerelt típus is várható a jövőben. Az autóban egy 115 kW csúcsteljesítményű motor hajtja az első tengelyt, a nettó 51 kWh kapacitású akkumulátorral pedig akár 409 kilométert is el tud menni a városi kisautó egyetlen töltéssel a WLTP szabvány szerint mérve. A júliusi premierkor bővebben is írtunk az újdonságról.

A kiszállítások várhatóan heteken belül megkezdődnek Olaszországban.

Nincs időd naponta 8-10 hírt elolvasni? Iratkozz fel a heti hírlevelünkre, és mi minden szombat reggel megküldjük azt a 10-12-t, ami az adott héten a legfontosabb, legérdekesebb volt. Feliratkozás »

Simon Zsolt

Nem az autózás, hanem a környezetvédelem iránti elkötelezettség sodorta a Villanyautósok közé, hogy geográfus és közgazdász tanulmányai befejezése után tudásával segíthesse egy fenntarthatóbb világ kialakulását.